Sarah Bye (f.1991) er en fransk-norsk fiolinist.

Sarah har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt, Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Lyon og fullførte i 2017 sin mastergrad i klassisk utøvende ved Norges Musikkhøgskole. Hun har deltatt ved ulike masterclass og kurs med de mest anerkjente professorene i Europa og har spilt en rekke konserter i inn- og utland.

Våren 2014 vant hun en nordisk solistkonkurranse og fikk i den forbindelse være solist med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. Senere ble hun portretert på orkesterets offisielle frimerke i forbindelse med deres 250-årsjubileum.

Tidligere har hun fått utdelt instrument på lån fra Sparebankstiftelsen Dextra Musica og har i flere år vært tilknyttet stiftelsen gjennom kulturelt engasjement, bl.a. oppstart av Stovner Orkester. Dette orkesteret er bygd på ideologien El Sistema som har jobbet med å gi mindre priviligerte barn mulighet til å lære seg et musikkinstrument.

Sarah-Erin jobber i dag som frilans musiker og har de siste årene, i tillegg til å være utøvende fiolinist og undervist ved bl.a. Musikkhögskolan i Ingesund i Sverige.

Som allsidig musiker som ønsker å nå ut til så mange som mulig, har hun det siste året vært artist i Need Music Agency i Oslo, som er et musikkollektiv som spesialiserer seg på opptredener på større scener og arrangementer for ulike aktører i næringslivet.